НАУКА І НАВЧАННЯ В ЕПОХУ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

10 жовтня успішно відбувся Дигітальний конгрес 20.20. «Наука і навчання в епоху цифрових технологій», який  був організований Гете-інститутом України для вчителів німецької мови Східної Європи та Центральної Азії. Більше ніж 1200 учасників із 20 країн брали активну участь у конгресі. Кафедру німецької мови факультету іноземної філології Національного університету імені Івана Огієнка представляли доцент Тетяна Калинюк та старший викладач Ганна Братиця.

У програмі заходу були представлені чотири пленарні доповіді та 23 практичних онлайн-семінари.

Проф. д-р Томас Штрассер (викладач, експерт з дидактики викладання іноземних мов, автор, Педагогічний Інституту Відня), проф. д-р Мартін Корте (професор з клітинної нейробіології, Брауншвейзький технічний університет), проф. Д-р. Герберт Шайтгауер
(професор вікової та клінічної психології, Вільний університеті Берліна), Томас Шпан
(вчитель, тутор, керівник відділу цифрового розвитку, BSB Hamburg), Штефан Херінг
(викладач німецької мови, тутор, Goethe-Institut у Тайланді), д-р. Олена Бекетова
(викладачка німецької мови, онлайн-туторка, референтка, Goethe-Institut Ukraine), к. філ. н. Сотникова Світлана (доцент кафедри німецької філології та перекладу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, педагогічний керівник Мовного Центру при Будинку Нюрнберга (Харків), мультиплікаторка Goethe-Institut в Україні,) Ксімена Родрігез (вчителька німецької мови, мультиплікаторка, Goethe-Institut Уругвай), Сабіне Ротберг (Центральний офіс Goethe-Institut) та інші дискутували про те, як впливають цифрові технології на наш мозок, як за допомогою цифрового навчання можна досягти індивідуалізації навчання, про загальноєвропейські рекомендації з цифрової компетенції вчителів, як можна оцінювати та працювати з текстами, лексикою, фонетикою у цифровому форматі тощо.

ДИГІТАЛЬНИЙ КОНГРЕС 20.20.