Зміни, викликані дигіталізацією, відчувають усі в усьому світі. Учителі, учні, студенти та викладачі, усі, хто причетні до галузі освіти сьогодні мають справу з широкою пропозицією цифрових форматів і можливостей, які, з одного боку, вимагають компетентного використання, з іншого, ставлять перед користувачами нові виклики і підіймають нові питання.

21 січня 2020 року за ініціативи кафедри німецької мови було проведено науково-методичний семінар Einsatz von digitalen Medien im DaFUnterricht.

До семінару долучились вчителі закладів освіти не лише нашого міста, але й Кам’янець-Подільського та Чемеровецького районів, науково-педагогічні працівники кафедри.

Зі вступним словом учасників семінару привітала завідувач кафедри німецької мови, кандидат педагогічних наук Калинюк Тетяна Василівна, яка висловила щиру вдячність за активну участь та побажала плідної співпраці.

До привітального слова долучився керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Бесарабчук Геннадій Володимирович з побажаннями йти в ногу з викликами часу, які сьогодні постають перед учнями, студентами та викладачами та  бути професіоналами своєї справи.

Модератори семінару, викладачі кафедри німецької мови Братиця Ганна Георгіївна та Микуляк Марина Іванівна, ознайомили учасників семінару з сучасними дигітальними засобами навчання та можливостями застосування цифрових технологій на уроках німецької мови. На конкретних прикладах показали як процес навчання збагачується завдяки використанню цифрових медіа.

Розумне поєднання аналогових та дигітальних засобів навчання допоможе розкрити їх потенціал з огляду на вивчення іноземних мов та ефективніше організовувати уроки іноземної мови.

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність за співпрацю Управлінню освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, відділу освіти, молоді і спорту Чемеровецької ОТГ, усім  учасникам семінару!

Цифрові технології в освіті