Усі вже давно зрозуміли, що карантин – це не дуже весело. Студенти відвідують онлайн-пари, готують презентації, виконують завдання у MOODLE, пишуть тести тощо. Навчальний процес продовжується за розкладом. Проте студентське життя – це не лише лекції та практичні, але й цікаві події, виховні заходи, конкурси…  Кафедра німецької мови вирішила не позбавляти студентів можливості показати себе та продемонструвати вже в котре свою активність та креативність.

         «Літературні читання-2020», які відбулися на факультеті іноземної філології, об’єднали студентів усіх курсів. До участі активно долучилися ті,  що вивчають німецьку як першу та другу іноземну мову. Декламування віршів учасники записували за допомогою різних пристроїв, що збагатило та урізноманітнило поетичний захід. Студенти проявили здібності до відеозйомок та монтажу! Учасники читали вірші під музичний супровід, дехто акомпанував на гітарі, додавали спецефекти, обирали різні локації тощо. Креативили як могли!

         Зазначимо, що наші студенти декламували вірші німецьких поетів: Г.Гейне, Ф. Шіллера, Т. Шторма, Е. Фріда, В. Буша, Г. Гессе та Р. Ауслендер. Поетичні твори обирали самостійно. Учасники не оминули увагою і переклади деяких віршів українською, російською та англійською мовами. А що стосується акторської майстерності, то деякі студенти просто вражали своїм виконанням.

         Врахувавши усі тонкощі виконання, викладачі кафедри німецької мови відзначили виступи студентів у таких номінаціях:

  1. «Найкреативніше відеовиконання» https://youtu.be/qNxXa6BKOrQ
  2. «Акторська майстерність» https://www.youtube.com/watch?v=NO2PDWmy15U
  3. «Найчуттєвіше виконання» https://www.youtube.com/watch?v=nOerQekrViw
  4. «Оригінальний вибір вірша» https://youtu.be/4oQjv_zCk2Q
  5. «Власна інтерпретація» https://youtu.be/tit0aAbPZz8

Усі учасники відзначенні відповідними сертифікатами.

Пропонуємо Вам переглянути та оцінити таланти наших студентів!

ЛІТЕРАТУРНІ ЧИТАННЯ – 2020