28-29 травня 2024 року в межах міжнародної Програми THEA Ukraine X, у якій бере участь університет Огієнка, було проведено інтенсивний дводенний тренінг Project_Hub.

Із вітальним словом до учасників звернулися Dr. Sonja Mikeska, Quality Management and International Cooperation, THEA manager, Університету прикладних наук міста Мюнстер (Німеччина) та доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи К-ПНУ Світлана Миронова.

Серед спікерів:

  • Віталій Колесник, кандидат технічних наук СумДУ, тренер THEA Ukraine X, який презентував досвід міжнародної проєктної діяльності Сумського державного університету: структурні рівні організації грантової діяльності у СумДУ; організаційна структура побудови процесів взаємодії; досвід міжнародної діяльності СумДУ.
  • Олена Тупахіна, доктор філологічних наук, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної та проєктної діяльності ЗНУ, виступила перед учасниками з  доповіддю «Модулі Jean Monet: секрети успішної заявки». Вона не лише поділилася цінними рекомендаціями роботи із проєктною заявкою за Модулем Жан Моне Програми ЄС Еразмус+, але й також залучила учасників тренінгу до активної взаємодії.
  • Петро Крайнік, проєктний менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні за напрямом Жан Моне, виступив з темою «Напрям Жан Моне 2024: ключові аспекти», де звернув увагу на важливі технічні кроки заповнення та подання проєктної заявки.
  • Вадим Мендограло, заступник міського голови Кам’янець-Подільської міської ради, поділився досвідом реалізації проєктного підходу в органах місцевого самоврядування.
  • Юлія Франчук, представниця громадської організації «НТЦ«Подільський біорегіон», член молодіжної ради при Камʼянець-Подільському міському голові, представила доповідь на тему «Активна молодь: від ідеї до дії» про успішно реалізовані молодіжні проєкти та інші перспективи діяльності молодіжної ради.

Учасники тренінгу розробили власні грантові ідеї, напрацювали ескізи своїх проєктів за напрямом Модуля Жан Моне Програми ЄС Еразмус+ і представили в креативній формі власні пітчинги, взяли участь у селфі-змаганні, навчились визначати та співпрацювати зі стейкголдерами для своїх проєктів, а також заклали основу для подальшого планування робочого пакету проєктної заявки. Для учасників було розроблено курс на університетській платформі MOODLE, де зібрані всі корисні та необхідні матеріали для роботи над грантовою заявкою.

Університет Огієнка висловлює слова щирої вдячності Сумському державному університету, координатору програми THEA Ukraine X та тренеру програми Віталію Колеснику, який взяв безпосередню участь у підготовці та проведенні тренінгу, супроводжував науково-педагогічних працівників К-ПНУ в удосконаленні проєктних ідей та надавав цінні поради щодо розвитку навичок проєктного мислення.

Проведення тренінгу забезпечували: тренер Тетяна Сторчова, керівник відділу міжнародних зв’язків, асистенти тренера Єлизавета Нетеча, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків (проєктна діяльність), Тетяна Лазаренко, завідувач навчальної лабораторії кафедри економіки підприємства.

Висловлюємо слова вдячності адміністрації університету та центру інформаційних технологій за підтримку в підготовці та проведенні тренінгу Project_HUB.

Відділ міжнародних зв’язків

В Університеті Огієнка відбувся дводенний тренінг Project_HUB у межах THEA Ukraine X