23 вересня 2024 року відбулась зустріч здобувачів вищої освіти 1 курсу факультету іноземної філології з членом комісії з питань академічної доброчесності від факультету іноземної філології Оксаною Городиською, кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри іноземних мов.

Оксана Миколаївна розповіла першокурсникам про академічну доброчесність, її принципи, ознайомила з видами порушень та відповідальністю осіб, які здійснили їх. Під час зустрічі ознайомилися з нормативними документами Університету Огієнка та функціонуванням комісії з питань академічної доброчесності.

На думку студентів групи Nim1B24:

«Академічна доброчесність – це більше, ніж просто уникання плагіату. Вона включає відповідальність за власне навчання, чесність у виконанні завдань і відкритість до співпраці, але без обману. Якщо ми звикнемо бути доброчесними зараз, то це допоможе нам не тільки в університеті, а й у професійному житті» (Олена Григорчук);

«Академічна доброчесність сприяє розвитку критичного мислення та відповідальності, а також формує культуру поваги до знань і роботи інших. Дотримання цих принципів є основою успішного навчання та професійного розвитку в майбутньому» (Іван Лучинський).

“Чесно про доброчесність у К-ПНУ”: інформаційний захід для першокурсників