З 24 вересня по 1 жовтня за сприяння наукової спільноти Є́нського університету імені Фрідріха Шиллера відбулася 10 віртуальна ювілейна конференція DLL (Deutsch Lehren Lernen: Вчимо навчати німецької). Зустріч об’єднала DLL-тренерів з усього світу, науковці, авторів та учасників програм DLL, представників європейських культурних інституцій, університетів, інститутів підвищення кваліфікацій.

Наразі низка університетів України, зокрема Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка готують майбутніх учителів німецької мови за інноваційною програмою Goethe-Institut, яка забезпечує впровадження практично-зорієнтованого навчання майбутніх фахівців.

Університет Огієнка на зустрічі представляли координатор проєкту DLL в університеті Ганна Братиця та завідувач кафедри німецької мови Тетяна Калинюк.

На робочих зустрічах 24 вересня та 1 жовтня, які  відбувалися у трьох тематичних групах «Кооперація», «Ефективність», «Розвиток» та на подіумних дискусіях, зустрілися міжнародна спільнота викладачі німецької мови. Робота у групах проводилася як в асинхронному  (у маленьких підгрупах), так і в синхронному форматах. На платформі Гете інституту учасники робочих груп обговорили та обмінялися досвідом реалізації програми DLL в університетах Німеччини, Польщі, України, Китаю, Куби, Румунії, Угорщини та ін., спільно окреслили  перспективи співробітництва.

Отже, робота у напрямку співпраці з міжнародною DLL-спільнотою продовжується!

СПІВПРАЦЯ УНІВЕРСИТЕТУ ОГІЄНКА ІЗ МІЖНАРОДНОЮ DLL-СПІЛЬНОТОЮ