1 лютого 2023 року на факультеті іноземної філології відбулася зустріч здобувачів вищої освіти з фахівцями юридичного відділу, соціально-психологічної служби К-ПНУ імені Івана Огієнка щодо питань врегулювання конфліктних ситуацій, булінгу/мобінгу, сексуальних домагань, корупції.

Член комісії з питань академічної доброчесності від факультету іноземної філології ст. викладач кафедри іноземних мов Оксана Городиська нагадала здобувачам про основні нормативні документи, які регулюють політику дотримання академічної доброчесності в КПНУ, та наголосила на тому, що вони розміщені на сайті університету у вільному доступі.

Фахівець юридичного відділу пані Леся Гріх детально розповіла про шляхи та процедуру врегулювання конфліктних ситуацій в К-ПНУ, що визначено Кодексом академічної доброчесності та Положенням про врегулювання конфліктних ситуацій. Особливу увагу приділила визначенню та розмежуванню понять «булінг» і «мобінг», їх ознакам та відповідальності за вчинення таких видів адміністративних правопорушень.

Представниця соціально-психологічної служби К-ПНУ психолог, кандидат психологічних наук, доцент Оксана Логвіна наголосила на тому, що найважче, проте найважливіше у складній ситуації та стресовому стані зробити перший крок і не залишатися жертвою будь-якого насилля. Про допомогу/консультацію у скрутних ситуаціях здобувачі освіти можуть звертатися до соціально-психологічної служби К-ПНУ. Усі зустрічі з членами соціально-психологічної є конфіденційними і можуть бути очними (кабінет 310 головного корпусу) або проводитися в онлайн-форматі.

Говоримо про врегулювання конфліктних ситуацій з фахівцями юридичного відділу та соціально-психологічної служби К-ПНУ