5 квітня 2023 року відбулася наукова конференція студентів і магістрантів за підсумками НДР у 2022-2023 навчальному році. На кафедрі німецької мови працювали дві підсекції «Сучасні підходи у методиці навчання іноземної мови» (аудиторія 401) та «Соціолінгвістичний та міжкультурний аспекти дослідження німецької мови» (аудиторія 411).

У підсекції «Сучасні підходи у методиці навчання іноземної мови» (керівник – к. п. н., доцент, доцент кафедри німецької мови Боднарчук Т. В.) особливий інтерес викликали доповіді Аносової Катерини «Особливості використання технології «перевернуте навчання» на уроках
німецької мови», Базь Дарини «До питання актуальності використання Інтернет-ресурсів на уроках
німецької мови» та Ляски Богдана «Особливості навчання граматики на уроках німецької мови у старших
класах ЗЗСО». Присутні здобувачі освіти 2 курсу активно брали участь в обговоренні досліджень доповідачів.

У роботі підсекції «Соціолінгвістичний та міжкультурний аспекти дослідження німецької мови» (керівник – к.п.н., доцент, завідувачка кафедри німецької мови Калинюк Т.В.) здобувачі освіти представили свої доповіді, проблематика яких стосувалася актуальних аспектів вивчення граматики німецької мови, зокрема питань функціонування наказового способу у німецькій мові (Соломія Білик),  ролі пасивних конструкцій у німецькій мові (Катерина Бура) та номінального стилю у сучасній німецькій мові (Роксолана Венгринська). Усі виступи неабияк зацікавили слухачів.

Доповіді виявилися  актуальними та можуть мати продовження у подальшій науково-дослідницькій діяльності здобувачів.

Про результати роботи наукової конференції студентів і магістрантів за підсумками НДР у 2022-2023 навчальному році