Учасники проєкту «Ukraine digital», в якому факультет іноземної філології разом з Гіссенським університетом імені Юстуса Лібіха бере участь з жовтня 2022 року, мають змогу навчатися пліч-о-пліч з іноземними студентами. У цьому семестрі семеро здобувачів вищої освіти нашого факультету не лише відвідують семінари з «Функціональної граматики німецької мови», а й досліджують обрані граматичні явища у тандемах та тридемах з німецькими партнерами. Студентам надано доступ до віртуальної платформи, завдяки чому співпраця між ними та комунікація з викладачками була ефективною та злагодженою.

Co-teaching з навчальної дисципліні забезпечують Матільда Хенніг професор, керівник інституту германістики Гіссенського університету та Ганна Братиця кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри німецької мови К-ПНУ імені Івана Огієнка.

Фото 1 (блоковий семінар, Г. Братиця)

Досвід, здобутий при проведенні семінарів у змішаному форматі-неоціненний. Студенти з України, Німеччина та студентка з Італії, що були записані на курс, швидко знайшли спільну мову, налагоджено працювали у командах та показували результати своїх досліджень. Потрібно наголосити на колосальній підтримці викладачів з Гіссену наших студентів. Для нас це було підтвердженням того, що нас чують, розуміють, що наш погляд на викладання і методи вірні та виправдовують себе.

Семінари продовжуються і коли вся «українська частина» виходила на них онлайн, якість викладання та навчання при цьому аніяк не погіршилася.

Отже, кожної середи, о 8.15 (європейський час) очікувані та продуктивні зустрічі, опрацювання матеріалу, обговорення, співпраця.

Навчаємося та навчаємо разом із інститутом германістики Гіссенського університету імені Юстуса Лібіха