Відвідати навчальні заняття, спілкуватися зі студентами німецькою мовою, ознайомитися з університетом, а також відчути себе по-справжньому «студентом на один день» – все це вдалося учням Кам’янець-Подільського ліцею «Славутинка» Хмельницької обласної ради, які 5 березня 2024 року разом зі своїм наставником вчителем німецької мови Ольгою ЛІПМАН завітали до Університету Огієнка. Наших гостей вітали декан факультету іноземної філології, доцент Алла ХОПТЯР, завідувач кафедри німецької мови, доцент Тетяна КАЛИНЮК, керівник відділу міжнародних зв’язків, доцент Тетяна СТОРЧОВА. Студенти-старшокурсники провели для «новачків» екскурсію у головному корпусі Огієнкового університету, розповіли про освітній процес та студентське життя. 

А далі, як справжні студенти, пішли на пари! На практичному занятті з курсу «Ігрові технології у навчанні іноземних мов» (викладач – кандидат філологічних наук Ганна БРАТИЦЯ) учні разом зі студентами факультету іноземної філології вправлялися у виконанні різних завдань, зокрема у німецькомовних настільних іграх, онлайн-додатках Kahoot, Quizzlet, Memory. Доцент Тетяна Калинюк запросила на лекцію з курсу «Німецька фразеологія та фразеодидактика», де поспілкувалися про особливості використання окремих груп сталих виразів у сучасній німецькій мові.

Було цікаво, інтерактивно та по-справжньому!

Запрошуємо учнів та їх наставників завітати до Університету Огієнка! Будемо раді вас вітати у стінах славетного Університету!

«Студент на один день» для учнів ліцею «Славутинка»