Цікаво, неординарно, мотивуючи… Саме так відгукуються студенти-германісти факультету іноземної філології К-ПНУ імені Івана Огієнка про участь у міжвузівській дискусійній платформі «Diskussionsrunden», яка відбулася 22 травня 2021 року за підтримки наших партнерів StartDeutsch Schule. Її учасниками стали близько 50 поціновувачів німецької мови із різних закладів вищої освіти України, зокрема Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Київського університету імені Бориса Грінченка тощо.

         Щира вдячність викладачам StartDeutsch Schule за їх високий професіоналізм та особливо директорці з питань культурного і освітнього обміну Іванці Андрейців! Завжди раді нашій співпраці!

P.S. Відгуки наших здобувачів)

     «Сказати, що я задоволена – нічого не сказати. Захоплення, веселий настрій, цікавість, інтерес – весь цей спектр емоцій переповнював мене упродовж усієї дискусії. На початку студентів радо привітали привітні й молоді викладачі StartDeutsch Schule, які згодом активно обговорювали різноманітні теми з усіма учасниками заходу. Навіть ніколи було звернути увагу, як швидко пролетіло дві години активного спілкування німецькою мовою. Такі заходи стимулюють та мотивують до вивчення іноземної мови, і я – не виключення» (Маргарита Козерацька здобувачка вищої освіти, ІІ курс).

   «Це був не лише новий досвід у вивченні мови, але й чудово проведений час, нові знайомства та обмін думками. Дуже вдалими і дійсно цікавими були теми для обговорення. Деякі з них: «Світові проблеми і шляхи їх вирішення», «Що на вашу думку є важливішим: краса чи розум?», «Що необхідно людині для щастя?», «Жінка повинна піклуватися про дітей, чи заробляти гроші?»… Усі учасники були поділені на випадкові групи, у кожній з яких був свій модератор, який допомагав в обговоренні теми та ставив проблемні запитання. Ми висловлювали свої думки, ділилися досвідом, давали поради і вкінці – залишилися задоволеними.

   Дуже дякую StartDeutsch Schule за організацію чудового заходу і з нетерпінням чекаю на наступну зустріч» (Ольга Осадчук здобувачка вищої освіти факультету іноземної філології, ІІІ курс).

Міжвузівська дискусійна платформа від StartDeutsch Schule