9 грудня 2021 року на платформі Google Meet відбулося засідання круглого столу «Болонський процес: цілі та шляхи реалізації», який був зініційований групою Nim1-B18 як підсумковий проєкт.

З вітальним словом виступили організатори зустрічі – завідувач кафедри німецької мови, доцент Тетяна Калинюк та здобувачка Юлія Завалецька. Доповідачі: Богдан Ляска, Вікторія Предиткевич, Інна Шинкарук, Оксана Чіпак, Юлія Завалецька, Ольга Осадчук, Маргарита Козерацька, Роксолана Венгринська ознайомили учасників круглого столу з основними цілями та принципами впровадження Болонського процесу, становленням і реалізацією Болонської системи у Європі та Україні зокрема, методами оцінювання якості знань здобувачів вищої освіти та ін.

Панько Анна, випускниця факультету іноземної філології, здобувачка вищої освіти Віденського університету (Австрія), стипендіатка DAAD висвітлила, що важливо знати про освітній процес у європейському університеті, охарактеризувала систему організації навчального процесу у Віденському університеті (Австрія): що і як вивчають, як здобувачі обирають навчальні дисципліни / курси, як потрібно підготуватися, щоб успішно скласти екзамен тощо.

Старший викладач кафедри німецької мови Ганна Братиця виступила із доповіддю «Академічна мобільність – крок до якісної освіти», де розглянула питання академічної мобільності як важливої складової реалізації Болонського процесу та можливості інтеграції української системи вищої освіти у європейський освітній простір, презентувала стипендіальні програми, у яких беруть участь здобувачі вищої освіти факультету іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та основні вимоги до учасників академічної мобільності.

У жвавій дискусії взяли участь студенти 1-2 курсів та науково-педагогічні працівники кафедри німецької мови.

Наприкінці організатори запропонували долучитися до інтерактивної гри із застосуванням Kahoot і таким чином підвести підсумок зустрічі.

Дякуємо організаторам за змістовні та цікаві доповіді!

Круглий стіл «БОЛОНСЬКИЙ ПРОЦЕС: ЦІЛІ ТА ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ»