10 жовтня викладачі кафедри німецької мов та студенти-германісти продовжили роботу у проєкті «Ukraine digital». Разом із професором Кельнського університету Rolf Füllmann проаналізували змістову, лексико-стилістичну сторони однієї з казок братів Грімм «Hänsel und Gretel». Цікава презентація та майстерне прочитання твору нікого не залишили байдужим.

Здобувачі поділилися своїми думками:

«Змістовне заняття з усними коментарями допомогло зрозуміти суть і глибину казки. Щиро вдячна не лише за знання, але й за надані матеріали, адже їх можна використати як для вивчення в початковій, так і старшій школі, оскільки теми у даній казці доволі актуальні і їх можна розглядати під різними кутами» (Лариса Прядко, факультет іноземної філології IV курс).

«Можливо, враження надто красномовне, але чомусь саме такі слова підібралися після семінару) В дитинстві я обожнювала читати або слухати казки, але для мене це були цікаві історії перед сном і не більше. Тоді я не розуміла, що вони можуть повчати, мати якийсь символізм і спонукати до роздумів. Коли я виросла, я перестала їх читати, бо вирішила, що в них все подано через призму «рожевих окулярів», а це в майбутньому погано впливає на людське світосприйняття, тому що в житті далеко не все як в казках. Але саме сьогоднішній семінар спонукав мене переглянути таке своє бачення і знову почати читати, і перечитувати казки. Адже не все там так ідеалізовано, як я думала раніше і чимало казок можуть навчити мене по-іншому розглядати свої вчинки і робити виважені рішення в тій чи іншій ситуації» (Віта Коновальчук, факультет іноземної філології IV курс).

У світі казок братів Грімм (семінар від професора Rolf Füllmann)