Упродовж 19-26 жовтня студенти факультету іноземної філології, а також викладачі кафедри німецької мови взяли участь у блок-семінарах професорки Кельнського університету Diana Gеbele, які проводилися у рамках проєкту „Ukraine digital“. Професорка розкрила окремі аспекти методики навчання німецької мови, представила техніки формування німецькомовної мовної та мовленнєвої компетентностей, продемонструвала низку цікавих вправ і завдань, які вдало доповнять будь-який урок.

          Своїми думками про семінари діляться наші здобувачі вищої освіти:

Вікторія Предиткевич: «Формат проведення семінарів мені теж дуже сподобався, адже весь теоретичний матеріал ми закріплювали практично, розробляючи вправи та аналізуючи їх із колегами. На заняттях майже не залишалось учасників, хто б не висловив свою думку. Вважаю, що це свідчить про професіоналізм лекторки. Я рада, що мала змогу здобути такий корисний досвід, який обов’язково застосую у своїй практиці».

Лариса Прядко: «Надзвичайно сподобались семінари від Diana Gеbele, ґрунтовні та змістовні пояснення, зв’язок з аудиторією – це все надзвичайно налаштовує на контакт. Ці зайняття допомогли подивитися на подання відомих тем під новим кутом і виокремити для себе певні категорії, опираючись на які можна перевірити рівень засвоєння матеріалу».

Соломія Білик: «Особливо сподобалися завдання в групах, де ми спочатку обговорювали в 4-х, а потім презентували свої думки всім; також було дуже цікаво порівнювати певні граматичні конструкції, слова з українськими. Разом з тим, лекторка відмінно підтримувала контакт з аудиторією. Я дуже задоволена, що у мене була змога працювати з Діаною Гебеле. Особисто дякую їй за її професіоналізм, дружелюбність та знання, які я в майбутньому буду використовувати на практиці. Також дякую університету за такі перспективи!».

Віта Коновальчук: «Всі семінари лекторів Кельнського університету, які я відвідувала, дуже змістовні та інформативні. Проте, хочу відзначити заняття з професоркою Діаною Гебеле. Найбільше мене зацікавила інформація щодо правильного вибору і оформлення вправ для вивчення нової лексики, оскільки це одна з найбільших проблем учнів, які вивчають іноземну мову. Пані Діана показала чимало методів, які допоможуть зацікавити учнів у вивченні нових слів і я з радістю використовуватиму їх у своїй майбутній роботі з дітьми. А можливість практикувати отриману інформацію зразу після її пояснення – це те, чого нам інколи так не вистачає при вивченні теорії з деяких предметів в університеті, тому щиро дякую Діані Габеле та Кельнському університету за можливість отримувати такі важливі для нас знання!»

Олександра Горобець: «Я з нетерпінням чекала кожного наступного семінару. Та дружня атмосфера, яка була між нами на семінарах, показує її справжні професіоналізм. Ми розглядали багато різноманітних тем, але найбільш захоплюючою для мене була тема про організацію роботи на уроках з учнями. Багато порад про те, як правильно проводити аудіювання, читання і письмо. Для мене це було щось нове і надзвичайно корисне. Точно знаю, що ці знання знадобляться мені в майбутньому і в моїй професії. Також дуже корисним була робота в групах, адже ми могли ділитись своїми думками, досліджувати разом, а потім презентувати це для всіх присутніх. Ця форма роботи дуже цікава та допомагає нам краще засвоїти та зрозуміти матеріал. Дуже вдячна за такі корисні та цікаві семінари, та за ті знання, які я отримала».

Семінари з методики навчання німецької мови професорки Кельнського університету Diana Gеbele