Чесно про (не)доброчесність спілкувалися першокурсники під час тренінгу, який майстерно провела Зореслава Шевчук, кандидат філологічних наук, методист вищої категорії навчального відділу, старший викладач кафедри української мови, член Комісії з академічної доброчесності в університеті.

Студенти обговорили поняття «академічна чесність», «академічна доброчесність», «академічна культура», «нульова толерантність»; ознайомилися з напрямками популяризації академічної доброчесності в К-ПНУ імені Івана Огієнка та основними принципами академічної доброчесності, якими повинні керуватися учасники освітнього процесу; обговорили правила цитування і перефразовування, етапи та процедуру перевірки наукових робіт з використанням онлайн-сервісу «Unicheck».  Разом розглянули основні чинники, що змушують студента порушувати академічну доброчесність та види таких порушень тощо. Аналізуючи практичні кейси, студенти висловлювали свої бачення щодо реальних ситуацій недоброчесності.

Пані Зореслава приділила особливу увагу відповідальності учасників освітнього процесу за порушення норм академічної доброчесності у К-ПНУ.

Щиро вдячні за змістовну та актуальну зустріч!

Тренінг для першокурсників з питань академічної доброчесності