Впродовж звітного періоду відбулося 12 засідань студентського наукового гуртка «ЯВИЩЕ БІЛІНГВІЗМУ (ДВОМОВНОСТІ)». Засідання гуртка відбувалися онлайн та оффлайн.

Розглянуто та обговорено такі проблеми як термінологічний апарат дослідження білінгвізму, проблеми співвідношення білінгвізму та диглосії. Було зосереджено також увагу на вивченні конвергенції та дивергенції мов у мовознавстві. Цікавими були доповіді студентів Катрич Мирослави та Кірієнка Дмитра, присвячені інтерференції мов, а також транспозиції та інтеркаляції.

Впродовж роботи гуртка розглядалися також теми дослідження явища білінгвізму у різних науках – соціології, культорології, психології, психолінгвістиці.

Останнє засідання гуртка, яке відбувалося 25.04 було присвячене дослідженню формування двомовної особистості в природних умовах, тобто у двомовному суспільстві. 23.05 планується останнє засідання гуртка, де буде розглядатися тема формування білінгва у штучному мовному середовищі.

Наразі доповіді студентів опрацьовуються і готуються їх тези до опублікування на наукових та науково-практичних конференціях. Рикун Іванна виступила із доповіддю на звітній конференції студентів та магістрантів К-ПНУ.

 

Студентський науковий гурток «ЯВИЩЕ БІЛІНГВІЗМУ (ДВОМОВНОСТІ)»