21 квітня 2021 року студенти-германісти 1-2 курсів К-ПНУ імені Івана Огієнка долучилися до онлайн-семінару Auf der Suche nach Wahrheit, oder wie werde ich nicht zum Opfer von Fakes?“, який організований Асоціацією українських германістів за підтримки ДААД та фонду Hanns-Seidel-Stiftung в Україні.

З вітальним словом до учасників звернулася президент Асоціації українських германістів доктор філологічних наук, професор Алла Паславська, яка наголосила на актуальності обраної теми семінару та його практичній спрямованості.

Упродовж двох семінарів «Des Pudels Kern in der modernen Informationsgesellschaft: Ist er noch auffindbar?» (асистентка кафедри міжкультурної комунікації та перекладу Львівського національного університету імені Івана Франка Оксана Мольдерф) та «Lügen haben kurze Beine: Wie entlarve ich Fakes?» (доцент кафедри міжкультурної комунікації та перекладу Львівського національного університету імені Івана Франка Олександра Шум’яцька) учасники активно обговорили широкий спектр викликів сучасного інформаційного простору, необхідність розвитку та формування медіакомпетентності як в особистій, так і у професійній сферах. Організатори запропонували низку практичних порад та методів, які дозволять розрізняти маніпуляції та фейки. Зосередили увагу на способах розпізнання фейкових повідомлень, на основних їх ознаках.

Дякуємо організаторам за цікавий досвід та високий професіоналізм!

Семінар „Auf der Suche nach Wahrheit, oder wie werde ich nicht zum Opfer von Fakes?“  від Асоціації українських германістів