Стратегічною метою впровадження концепції Нової української школи є формування ключових компетентностей здобувачів освіти, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві. З 2022-2023 навчального року розпочнеться впровадження Модельних навчальних програм для 5–9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Саме це питання стало предметом обговорення на вебінарі «Ключові аспекти Модельних навчальних програм з іноземної мови за новим Державним стандартом базової середньої освіти. Формування базових знань» для спільноти педагогів «Філології» (іноземні мови) Нетішинської міської ТГ, який 10 грудня 2021 року провела завідувач кафедри німецької мови, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Калинюк разом із консультантом Центру професійного розвитку педагогів Нетішинської міської ради Людмилою Шпарук.

   Серед основних питань, які висвітлені під час зустрічі були: інноваційні освітні підходи щодо формування базових знань з іноземної мови відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти і Модельних навчальних програм; фактори, які є визначальними для вивчення іноземних мов в умовах НУШ; практичні кейси успішного уроку іноземної мови тощо. Учасники вебінару обговорили зміст Модельних навчальних програм з іноземних мов та шляхи їх впровадження в освітній процес закладів освіти. Педагогам було запропоновано інноваційні методи навчання іноземних мов, зокрема технологію предметно-мовного навчання (CLIL-технологія) та можливості її реалізації в інтегрованих курсах. 

Вебінар «Ключові аспекти Модельних навчальних програм з іноземної мови за новим Державним стандартом базової середньої освіти. Формування базових знань» для спільноти педагогів «Філології» (іноземні мови) Нетішинської міської ТГ