7 жовтня 2022 року відбувся перший семінар із серії семінарів «Märchen und Novelle in der deutschsprachigen Literatur im deutschen Sprachraum und der WestUkraine», що реалізується у рамках проєкту «SULA» між К-ПНУ імені Івана Огієнка  та Кельнським університетом.

Своїми враженням діляться здобувачі вищої освіти:

«Сьогодні розпочалася моя учать у проєкті Ukraine digitale. Я мала змогу відвідати онлайн-семінар від Кельнського університету присвячений аналізу теоретичних аспектів казки та новели. Впродовж кількох годин обговорювалися різноманітні цікаві, подекуди неочікувані, особливості обох жанрів. Також мене вразила обізнаність лектора в українській літературі, а саме – творчості Івана Франка. Вважаю, що завдяки сьогоднішньому семінару, я змогла поглянути на проблематику вивчення літератури у школі під новим кутом» (Вікторія Предиткевич, магістрантка факультету іноземної філології, І курс).

«Літературою цікавилася завжди, але сьогодні відкрила її для себе з зовсім іншої сторони. Адже я здебільшого захоплювалася самими творами, але аж ніяк не теорією. Я вважала, що теорія нудна і не цікава, але сьогоднішній семінар повернув моє бачення на 180°. Завдяки цьому семінару я зрозуміла, що теорія не така нудна як я її вважала, а навпаки її можна вивчати в досить цікавому вигляді. І крім того, коли починаєш поринати в теорію, тоді і по-іншому сприймаєш сам літературний текст. Тому я дуже рада, що маю можливість відвідувати ці семінари і отримувати багато нової, цікавої інформації. Розумію, що завдяки цьому навчанню, відкриваю для себе літературу з іншого боку» (Віта Коновальчук, здобувачка вищої освіти факультету іноземної філології, IV курс).

«Es war eine spannende Vorlesung über die Märchen. Dank Professor Herrn Füllmann haben wir alle Kleinigkeiten, die mit dem Märchen und seiner Geschichte verbunden sind, zusammen festgestellt und ergreift. Nach der Vorlesung empfand ich den Reiz des Neues und ich freue mich auf nächstes Mal! Vielen Dank(Катерина Місюк, здобувачка вищої освіти факультету іноземної філології, IV курс).

«Здавалося б що може бути простіше ніж казка, думала я собі до цього семінару. Але в таких на перший погляд простих, усім відомих розповідях криються основоположні істини життя. Після семінару для мене відкрилися нові теми для роздумів і поглибилися набуті раніше знання» (Лариса Прядко, здобувачка вищої освіти факультету іноземної філології, IV курс).

Семінар «Zur Theorie von Märchen, Novelle und Film» (від Rolf Füllmann, доктора, професора Кельнського університету)