18 травня відбулася підсумкова конференція, де здобувачі вищої освіти третього курсу (група Nim1-B20) прозвітували про результати проходження навчальної ознайомлювальної педагогічної практики у Кам’янець-Подільському ліцеї «Славутинка» Хмельницької обласної ради. Здобувачі підготували презентацію, де представили основні аспекти практичної підготовки: виконання завдань з фахових навчальних дисциплін (німецької та англійської мов, зарубіжної літератури), педагогіки. У своїх виступах зазначили, що практика дозволила простежити особливості організації освітнього процесу у навчальному закладі, структуру уроку, діяльність вчителя та його взаємодію з учнями, специфіку використання певних прийомів тощо. Одним із завдань практики було виконання дослідницького проєкту (РЕР), з яким усі успішно впоралися.

Присутні керівники практики від фахових кафедр (доц. Тетяна  Калинюк, доц. Тетяна Сторчова, доц. Ірина Голубішко), а також запрошені вчителі німецької мови ліцею (Ольга Ліпман та Ганна Братиця) високо оцінили виконані здобувачами завдання практики, які передбачені робочою програмою. Зауважили на потребі удосконалення навичок правильного розподілу часу для виконання завдань на уроці та вмінні утримувати увагу учнів.

У підсумку здобувачі освіти заповнили анкету, де оцінили ефективність практики, її рівень організації на факультеті, а також висловили пропозиції щодо удосконалення..

 

Звіт про проходження навчальної ознайомлювальної педагогічної практики (ІІІ курс, група Nim1-B20)