Задля оцінки перспектив реалізації освітньо-професійних програм спеціальності 014 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (німецька) першого та другого рівнів вищої освіти, гаранти поспілкувалися із представниками Кам’янець-Подільської філії Хмельницького обласного центру зайнятості та директором приватної мовної школи StartDeutsch Schule.

На зустрічі із заступником начальника відділу кар’єрного консультування Віктором ВІННІЧУКОМ та психологом Наталією ІЛЬЄВОЮ обговорили потреби ринку праці, їх регіональні особливості та вимоги до сучасного фахівця. Колеги зауважили, що затребуваним для нашого регіону є фахівець зі знанням двох іноземних мов, який вміє навчати і здатен до постійного удосконалення власного професійного рівня. Важливою, на думку присутніх, є пропозиція проведення тренінгів з працевлаштування та кар’єрного розвитку випускників спеціальності.

Markus PEUSER директор мовної школи StartDeutsch Schule поділився своїм баченням підготовки сучасного вчителя німецької мови та перспектив його кар’єрного росту. Як керівник приватної школи переконаний, що знання двох іноземних мов надає високі шанси випускникам спеціальності у працевлаштуванні. Схвальний відгук ми отримали щодо використання в освітньому процесі навчальних видань іноземних видавництв Hueber, Cornelsen, а також активної міжнародної співпраці. У перспективі досягнуто домовленостей щодо проведення розмовних клубів зі здобувачами вищої освіти, методичних воркшопів та інших заходів.

 

Моніторинг освітньо-професійних програм: діалог з фахівцями центру зайнятості та роботодавцями приватної школи