У межах реалізації заходів з популяризації академічної доброчесності в К-ПНУ імені Івана Огієнка зі здобувачами вищої освіти 1-2 курсів спеціальності 014 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (німецька) проведено тренінг з питань врегулювання конфліктних ситуацій в освітньому процесі.

Вступну бесіду розпочала кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри іноземних мов Оксана ГОРОДИСЬКА. Як член комісії з питань академічної доброчесності від факультету іноземної філології,  повідомила студентам про нормативні документи університету, які регулюють вирішення конфліктних ситуацій, що можуть виникати між учасниками освітнього процесу. Проінформувала про діяльність відповідних служб у навчальному закладі (комісія з академічної доброчесності, юридичний відділ, соціально-психологічна служба), куди за потреби можуть звертатися здобувачі вищої освіти.

На зустріч запрошено психолога соціально-психологічної служби університету, кандидат психологічних наук Юлію ДАНЧУК, яка провела тренінг та обговорила зі студентами шляхи налагодження дружніх стосунків, можливості уникнення та вирішення конфліктів.

Здобувачі вищої освіти позитивно оцінили такі ініціативи та залишили свої відгуки:

«Дуже гарні враження залишилися після спілкування з психологом, настрій хороший на весь день, багато цікавої інформації для себе взяли))»

«Тренінг був чудовим! Така собі розгрузка є чудовим рішенням, було весело, корисно й цікаво. Такі заходи – це круто))»

«Тренінг був дуже цікавим. Особливо сподобалось те, що це була не просто лекція, де ми послухати важливу інформацію, а усі були залучені до різних активностей. З нами провели дуже корисні вправи!»

«Тренінг був цікавим! У нас з’явилися усмішки на обличчях) дізналися більше один про одного. Дякую за такий захід))»

Тренінг «Процедури врегулювання конфліктних ситуації в освітньому процесі К-ПНУ: практичні поради»