Упродовж першого семестру 2023-2024 н.р. магістранти факультету іноземної філології (групи Nim1-M22, Ang1-M22) вивчали вибіркову навчальну дисципліну «Робота з відеоматеріалом на уроках іноземної мови» (лектор – кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна КАЛИНЮК).

Курс мав на меті ознайомити здобувачів вищої освіти із особливостями роботи з відеоматеріалом на уроках іноземної мови, методами та прийомами організації роботи із відеоматеріалом, техніками створення навчальних відео.

Під час занять обговорили різні прийоми використання відеофрагментів задля формування іншомовної комунікативної компетентності, ознайомилися із сайтами та сучасним підходом до розгляду цього питання у зарубіжній методиці (Filpädagogik). На лабораторних заняттях студенти готували власні розробки уроків, добираючи різні види відеофрагментів, а також вправи і завдання. Особливе зацікавлення викликали завдання з використанням штучного інтелекту (оживлення картин, створення коротких відео за описом, розробка завдань тощо). За підсумками курсу здобувачі підготували Workbooks та презентували їх. До виконання цього завдання студенти підійшли творчо, обравши різні відео – мультик, подкасти, пригодницький фільм тощо.

По завершенню проведено опитування серед студентів задля вивчення їхньої думки щодо актуальності змісту курсу та формату його опрацювання, а також дізнатися пропозиції щодо удосконалення. З результатами можна ознайомитися ТУТ.  

Вкінці анкети здобувачі залишали коментар:

«Мені дуже сподобався курс, я обов’язково буду використовувати отримані знання на практиці та далі поглиблювати вивчене самостійно. Це сучасний підхід до вивчення мови та важливий аспект викладання. Я рада, що ця дисципліна була цього семестру».

«Все було дуже інформативно та доступно) Після вивчення даної дисципліни для себе залишила багаж знань та корисні сайти і статті з інформацією про використання відео на уроках іноземної мови».

Підводимо підсумки вивчення вибіркових навчальних дисциплін: «Робота з відеоматеріалом на уроках іноземної мови»