22 грудня 2023 року на кафедрі німецької мови відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрантів спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (німецька). Атестаційна комісія під головуванням кандидата філологічних наук, доцента, доцента кафедри німецької мови Ольги Олександрівни ДОБРИНЧУК та членів комісії – доктора філологічних наук, професора, професора кафедри слов’янської філології та загального мовознавства Семена Дмитровича АБРАМОВИЧА та доктора філологічних наук, професора, професора кафедри комунікативної лінгвістики та перекладу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Володимира Івановича КУШНЕРИКА, високо оцінила представлені до захисту наукові роботи. Про актуальність та практичну цінність виконаних робіт свідчить те, що дві кваліфікаційні роботи були виконанні на замовлення закладів загальної середньої освіти.
Тематика наукових робіт стосувалася новітніх напрямків навчання німецької мови (організація та проведення інтегрованих уроків німецької мови і зарубіжної літератури, впровадження предметного мовного навчання у старших класах, технологія «перевернутого навчання», використання мобільних додатків, пісенного матеріалу, автентичного матеріалу, різножанрових текстів для навчання німецької мови). Магістранти обрали також теми, що стосуються вивчення мовних аспектів – функції модальних часток у кримінальному романі C.U. Wiesner „Möwennest“; структура і семантика «оголошення про знайомство» у німецькомовних виданнях.
Варто відзначити, що усі кваліфікаційні роботи мають практичну складову – фрагменти уроків та рекомендації щодо впровадження апробованих під час виробничої педагогічної переддипломної практики методів / технологій на уроках німецької мови. Широка апробація на науково-практичних конференціях різного рівня, наукових форумах, а також значна кількість публікацій свідчать про зацікавленість та обізнаність у досліджуваних темах.
Колектив кафедри німецької мови вітає здобувачів вищої освіти з успішним захистом кваліфікаційних робіт!
Відбувся захист кваліфікаційних робіт