Навчальна дисципліна вільного вибору «Інтенсивний курс німецької мови» (лектори – кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна КАЛИНЮК та кандидат філологічних наук, доцент Ольга ДОБРИНЧУК) вивчалася упродовж першого семестру 2023-2024 н.р. здобувачами вищої освіти другого курсу (групи Nim1-B22, Fil1-B22) факультету іноземної філології.

Цей курс є вдалим доповненням до обов’язкового освітнього компоненту «Практика усного та писемного мовлення німецької мови» та дав можливість студентам удосконалити вміння вільно, гнучко й ефективно використовувати німецьку мову у чотирьох видах мовленнєвої діяльності  для розв’язання комунікативних завдань у різних ситуаціях.

По завершенню викладачі провели анкетування серед студентів задля вивчення їхньої думки щодо актуальності змісту курсу, ефективності використаних форм і методів, засобів навчання, дізнатися пропозиції щодо удосконалення. З результатами можна ознайомитися ТУТ. Вкінці анкети здобувачі залишали коментар:

«Курс був цікавим та тематично збалансований, подача інформації була на найвищому рівні, усі завдання були корисні та цікаві. Ще мені сподобалось запамʼятовувати та переймати досвід проведення занять».

«Матеріал та його опрацювання цікаві, підібрані чудові підручники, з якими було легко та комфортно працювати, доцільні та актуальні теми для вивчення».

«Цей курс дав мені можливість побороти мовний бар’єр. Також мені сподобалися ігри з вивчення нових слів, спілкування в парах, це прокачує спонтане говоріння».

Підводимо підсумки вивчення навчальних дисциплін вільного вибору: «Інтенсивний курс німецької мови»