15 квітня  2024 року розпочався новий семестр (SoSe24) академічної мобільності у Justus-Liebig-Universitat Gissen (Німеччина) з дистанційним способом реалізації.

Упродовж першого тижня здобувачі освіти факультету іноземної філології долучалися до навчальних курсів «Digitale Schreibpraktiken», «Funktionale Grammatik», «Grammatik in Deutsch als Fremd-und Zweitsprache» i «Europäische Lyrik der Gegenwart».

Під час першого заняття на курсі «Digitale Schreibpraktiken» студенти мали змогу висловити свої очікування. Лектори Тетяна Калинюк та Katrin Lehnen розповіли про особливості курсу, а також про специфіку роботи. Крім того, спільно з німецькими колегами працювали на інтерактивній платформі Mentimetr з метою визначення найпопулярніших приладів, додатків, програм, які використовуються під час письма. Очікувано, що найчастіше студенти згадували про штучний інтелект, додатки від Google та Microsoft. Слід додати, що під час обговорення програм, згадали про візуал та естетику, адже «вигляд тексту часто не менш важливий, ніж його зміст».

Перший семінар «Funktionale Grammatik» передбачав насамперед знайомство учасників програми мобільності та студентів із Justus-Liebig-Universität. Кожен поділився своїми очікуваннями від курсу. Крім того, лектори Ганна Братиця та Mathilde Hennig розповіли про структуру, специфіку роботи та розподіл на групи, в яких реалізовуватиметься співпраця над спільними проєктами. Також розпочали опрацьовувати перші завдання – проведення аналізу тексту з розподілом на сегменти – «Ellipsen» і «Satzverknüpfungen».

Курс «Grammatik in Deutsch als Fremd- und Zweitsprache» розпочався досить продуктивно. Після знайомства одне з одним, учасники обговорювали питання німецької як другої іноземної мови. Також дискутували про проблему білінгвізму й аналізували приклади, де люди вивчали мови контрольовано й неконтрольовано. Основою для обговорення слугувало наукова робота Dietmar Rösler «Deutsch als Fremdsprache».

Робота триває! Тримаємо міжнародний стрій!

Міжнародна академічна мобільність (онлайн)