З 28 березня по 15 квітня тривав міжуніверситетський лекторій, організований у рамках співпраці Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Своїми враженнями ділиться Вікторія Предиткевич здобувачка вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (німецька):

«Я відвідала лекцію на тему «Дитина і дитинство в історії людства» професорки Оксани Джус, яка підготувала чудовий матеріал про місце дитини у суспільстві у різні періоди. Пані Оксана розповіла про такі непопулярні факти, як дитячі хрестові походи у Середньовіччі та ставлення до малюків, наче до дорослих, в епоху Ренесансу й Нового часу. Мене найбільше вразило те, що людство почало замислюватися про права дітей відносно недавно лише у ХХ столітті. Навіть зараз, у 2022 році, далеко не у кожному куточку Землі дитина має можливість відчути дитинство. І це проблема, яку потрібно вирішувати негайно».

Приємно усвідомлювати, що, незважаючи на складні для країни часи, наші здобувачі не втратили прагнення до знань!

 

Вікторія Предиткевич: учасниця міжуніверситетського лекторію