У першому семестрі 2023-2024 н.р. здобувачі освіти факультету іноземної філології бакалаврського рівня вищої освіти вивчали такі вибіркові дисципліни як-от: Інтенсивний курс німецької мови (Fil1-B22) та Поглиблений курс німецької мови (Fil1-B21, Nim1-B21, Ang1-B21, Nim1-B20) (викладач – кандидат  філологічних наук, доцент Ольга Добринчук)

Метою даних курсів є вдосконалення комунікативних навичок здобувачів освіти відповідно до їх рівня володіння німецькою мовою. На практичних заняттях здобувачі освіти багато слухали, дивилися відео із сайту DW, а саме рубрики Das Deutschlandlabor та Video-Thema, обговорювали актуальні теми, готували презентації та тренували навички письма. Не обійшлося і без цікавих завдань та методів навчання, зокрема використання настільних ігор (читати ТУТ , а також ТУТ ), формату “здобувач-здобувач” (читати ТУТ), створення власних мемів, відео-блогів, рекламних постерів тощо.

По завершенню курсів були проведені опитування серед студентів задля вивчення їхньої думки щодо актуальності змісту курсів та формату їх проведення. Також було цікаво  почути від здобувачів пропозиції щодо удосконалення курсів.

Коментарі здобувачів освіти:

“Курс загалом був надзвичайно цікавим, тому що є комплексний й поєднує всі частини: і аудіювання, і говоріння, і письмо, і читання. Особливо корисними є аудіювання й говоріння”

“Навчилася не боятися говорити німецькою мовою, оскільки викладач робив акцент саме на розмовну, виділяв цілі пари, щоб ми могли попрактикувати діалоги і т.д.”

“Також класно, що були присутні інтерактивні ігри, завдання у групах та спонтанні діалоги (завдяки цьому навчання не таке нудне)”

Підводимо підсумки вивчення вибіркових навчальних дисциплін: “Інтинсивний курс німецької мови” та “Поглиблений курс німецької мови”