2 листопада 2022 року на факультеті іноземної філології відбувся психологічний тренінг для першокурсників, який провели Оксана Логвіна та Юлія Данчук, психологи, кандидати психологічних наук, провідні фахівці соціально-психологічноі служби університету Огієнка. Наші колеги поділилися психологічними прийомами щодо соціально-психологічної адаптації особистості в умовах сьогодення. Акцентували увагу на тому, як розуміти, виражати та керувати власними емоціями. Провели анкетування, щодо соціально-психологічної адаптації в системі міжособистісних стосунків у групі. Спробували разом знайти відповіді на такі питання: Який зараз емоційний стан у здобувачів вищої освіти? Якими ресурсами користуються і які можна додати?  Як мотивувати себе в освітньому середовищі?

Першокурсники відзначили важливість та користь таких спілкувань:

«Зустріч була мега-цікавою! Психологи, що розповідали нам про різні тонкощі взаємодії у групі, є дійсно кваліфікованими в своїй справі і мені приємно, що за допомогою таких людей університет допомагає згуртувати колектив, налагодити співпрацю студентів та викладачів, а також вони надають психологічну підтримку в цей складний час».

«Для мене ця зустріч була захопливою. Викладачі цікаво розповідали, зрозуміло пояснили і дали свої контакти в разі виникнення якихось проблем. Така співпраця дуже корисна в наш час».

«Зустріч проходила в оригінальному форматі. Особисто для мене це стало цікавим досвідом. До цього я ніколи не мала змоги зустрітися з психологами. Сподобалося те, що вони відкриті до спілкування зі студентами і готові нам допомагати у разі потреби».

Тренінг від представників соціально-психологічної служби університету