У рамках листопадевого марафону освітніх практик «НУШ: об’єднуємо ідеї» Центр професійного розвитку педагогічних працівників спільно з факультетом іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка започаткували цикл онлайн-комунікацій з питань впровадження реформи НУШ у базовій середній школі.

 14 листопада 2022 року стартував перший семінар з теми «Путівник вчителя НУШ: нормативна база, компетентнісні завдання та шляхи їх реалізації», що об’єднав науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти  3 та 4 курсів і гарантів освітніх програм факультету іноземної філології. Спікер заходу – консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина Шендерук продовжила знайомство майбутніх вчителів – здобувачів вищої освіти –  з реформою НУШ. До уваги присутніх було запропоновано інтерактивний навігатор сучасного учителя, що дасть змогу глибше зрозуміти зміни, що відбуваються в освіті та вчасно реагувати на виклики, які ставить сучасне життя та докласти максимум зусиль до формування умінь працювати за Державним стандартом базової середньої освіти.

Успішна педагогічна діяльність молодого вчителя залежить не лише від його освіти і особистих якостей, а й від того, яку методичну та консультативну допомогу, підтримку наставників він отримає, як стимулюватиметься його ініціативність і творчий розвиток. Тому комунікація стала яскравим прикладом професійної підтримки майбутніх педагогів.

Коло дружної підтримки об’єднало всіх учасників онлайн комунікації. Студенти університету обмінялися враженнями від висвітлених питань, отримали відповіді на запитання та практичні поради щодо впевненості у собі під час перших професійних кроків від пані Ірини.

Позитивні відгуки замовників освітніх послуг, обмін професійним досвідом, зацікавленість та вмотивованість – таким запам’ятався перший семінар освітніх практик.

Висловлюємо слова вдячності Центру професійного розвитку педагогічних працівників за якісне проведення та партнерську підтримку. Переконані, що здобутий досвід стане у нагоді майбутнім педагогам під час їх діяльності, згуртує їх та вмотивує до нових творчих звершень та сподіваємось на ралізацію нових спільних ініціатив!

НУШ: об’єднуємо ідеї