2 та 9 червня 2021 року викладачі кафедри німецької мови були учасниками дводенного практичного онлайн-вебінару (на платформі Zoom) від  лектора Гете інституту Інго Шьонлебера (Німеччина, м. Берлін).

  Темою першої зустрічі «Sokrates als DaFLehrer» було обговорення можливостей навчання та розвитку писемного мовлення  учнів/студентів на уроках німецької мови. Лектор наголошував на тому, що опрацювання текстів може стати чудовим підґрунтям для створення доцільних та цікавих завдань з метою формування навичок креативного мислення та письма. Особливу увагу було зосереджено на формулюваннях різних видів запитань до тексту, які спонукали б учнів/студентів до активного, зацікавленого та продуктивного письма. Учасники вебінару могли самостійно випробувати методику створення запитань різного типу з метою активізації навичок письма та обговорити свої результати як в окремих групах, так і на загальному пленумі.

          Друга зустріч  „Gemeinsam statt getrennt: effizient und nachhaltig schriftlich korrigierenбула присвячена питанню та методиці перевірки письмових текстів. Ведучий зауважив, що сучасний вчитель/викладач повинен навчитися раціонально витрачати свій час на перевірку письмових текстів, та запропонував власну методику. Учасники обмінювалися думками та досвідом, обговорювали свої ідеї та пропозиції у групах.

         Викладачі кафедри німецької мови щиро вдячні лектору Інго Шьонлеберу за корисні та практичні поради.

Вебінари від лектора Гете інституту Інго Шьонлебера